modul3

Teknologier i undervisningspraksis med pædagogisk vinkel

Vores eksperiment i denne opgave har været at undersøge ScratchJr fra nye vinkler i en 3. klasse.

Sker der noget med teknologien eller kan den skubbes, hvis undervisningssituationen tager udgangspunkt i en problemorienteret opgave og et bestemt fag?

Som tidligere omtalt er ScratchJr god til at fange og engagere eleverne. Skaberen af Scratch mener, at ”coding is learning, and learning is coding”, men kan alt kodes i programmet?

 ndfnfjjffjfj

Kan man betegne programmering som et nyt sprog, der bør læres i folkeskolen?

Er solid basisviden om programmering og computere en forudsætning for at kunne klare sig i samfundet i dag?

Tilføj en kommentar

13 kommentarer til "Teknologier i undervisningspraksis med pædagogisk vinkel"

Send notifikationer om
avatar

Sorter efter:   nyeste | ældste | flest stemmer
Maja Skotte Ejlskov
Medlem
8 år 9 måneder siden
Spændende det i præsenterer! Meget interesant, jeg føler jeg kommer “ind i hovedet” på flere aktører – børnene, læreren, teorien og “samfundet”…så jeg ser teknologien og det muligheder/ begrænsninger fra flere perspektiver og vinkler som i skriver, det kan jeg rigtig godt lide og de refleksioner tager jeg med mig. Jeg måtte dog se præsentationen et par gange før jeg helt kunne følge det hele i skrev/ præsenterede, ved ikke om det var fordi der meget tekst eller netop fordi mange aktører og dermed flere tråde at samle op….. Jeg kommer til at tænke på hvilken type læring i vil… Læs mere »
Malene Saltoft Pedersen
Medlem
8 år 9 måneder siden

Der er som udgangspunkt tale om radikal-konstruktivisme, når eleverne skal tage deres kendskab til matematikhistorier i brug og anvender det på ny. Men når der undersøges og eksperimenteres med programmering – er det eleverne der i fællesskab finder nye veje – (activity theory).

Malene Saltoft Pedersen
Medlem
8 år 9 måneder siden
Vi har i denne omgang været optaget af en masse spørgsmål… Er det at kunne anvende programmering mere væsentligt, end f.eks. at kunne læse og skrive noder – som i tidligere tiders klassiske dannelses ideal? På hvilken måde fordrer vores uddannelsessystem – at eleverne udvikler den kreative og innovative side af sig selv? Og har vi virkelig alle en skabertrang? Er programmering bare noget alle kan lære? På hvilket niveau er programmering i grundskolen interessant? Kunne man ikke blot en gang for alle programmere en maskine til at omsætte menneskelig-tale-sprog til kommandoer – der kan forstås af maskiner – en… Læs mere »
Laila Bo Muhs
Medlem
8 år 9 måneder siden

Eller kort fortalt handler det om at opnå digital literacy….

Stephen Francisco Gomez
Medlem
Stephen Francisco Gomez
8 år 9 måneder siden

“Hvorfor skal jeg lære at programmere? spørger pigen. Jeg mener ikke at programmering er ret væsentligt i sig selv, men derimod får børnene lov til at udvikle nogle færdigheder som er meget anvendelige i mange andre forbindelser. Programmering stimulerer børnenes evner til at analysere og problemløsere. De bliver bedre til at konstruere, lave hypotese, at udforske, eksperimentere og evaluere. I hele taget bliver de bedre til at lære.

Katrine Kyllesbech Hansen
Medlem
Katrine Kyllesbech Hansen
8 år 9 måneder siden
Virkelig spændende at I tør afprøve noget uden at kende facit på forhånd, hvordan kan programmet bruges til det I forsøger at bruge det til, det bliver virkelig et eksperiment laboratorium hvor der er kan udvikles ideer og fremgangsmåder. Det er vel netop det der er brug for, programmering ved vi er vigtigt lige nu, og det er det højst sandsynligt også i fremtiden. Men ved undervisning på denne måde lære de både programmering og problemløsning, noget de vil kunne bruge til meget mere end programmering. Ved ikke om alle har skabertrang, men måske er fordelen med programmering at man… Læs mere »
Britt Alstrøm
Medlem
8 år 9 måneder siden
“Kan man betegne programmering som et nyt sprog, der bør læres i folkeskolen?” Godt spørgsmål! Et andet kunne være: Kan man betegne programmering som et nyt håndværk, der bør læres i folkeskolen? Er det lige så vigtigt at lære at kode, som det er at lære at sy, save, male etc? Er det en grundfærdighed? Hvad får vi mest brug for i fremtidens Danmark? Og hvad sker der, hvis vi går med på den præmis? Kan vi så risikere at reducere programmering til et tema, “som nogle andre tager sig af”, og som jeg ikke behøver at forholde mig til… Læs mere »
Lone Tvedegaard
Medlem
8 år 9 måneder siden
Rigtig interessant spørgsmål I stiller om programmering og kodning på skoleskemaet. Jeg er af den opfattelse, at IT som selvstændig fag så absolut skal på skemaet, samtidig med at IT i øvrigt supplerer de øvrige fag. Kodning er netop som at lære et nyt sprog, og derfor hører det også hjemme i folkeskolen. Kodning og programmering var tidligere på skoleskemaet, i hvert fald som valgfag, men er i en lang årrække blev erstattet af andre fag. Privatøkonomi er et af de fag, mange skoler udbyder, fordi det viser sig, at flere og flere unge er økonomiske uansvarlige, og det er… Læs mere »
Klaus Thestrup
Admin
8 år 9 måneder siden
Jeg synes, det mest spændende øjeblik er der, hvor I skifter kurs mod noget, ingen af jer ved, hvad er – endnu. Det synes at ske, når børnene spørger til noget, programmet ikke kan, som åbner for nye veje. Det synes også at være i det, I skriver om lærerollen, at man må eksperimentere sammen – og i den kommentar, der står for oven og at I går videre mod noget mere end radikal konstruktivisme… Hvad vil I sammen med Scratchjr, kunne jeg spørge? Hvad vil I programmere noget til at kunne? Jeg vil mene, at det er her praksisfællesskabet… Læs mere »
Anna Buczynski
Gæst
Anna Buczynski
8 år 9 måneder siden
En rar og rolig præsentation uden musik og tale (ikke fordi det er dårligt på nogen måde når det passer til præsentationen netop som det ses at virke rigtig godt i nogle af de andre indlæg) men i denne virker det rigtig behageligt bare at kunne læse hvad børene nu en gang tænker og nærmest blive en del af deres hoved og reflektioner. Også fordi at tanker jo er noget der sker i vores hoved uden at være lydt. Det giver en rigtig fin forståelse .. Rigtig spændene med spørgsmålet om programmering skal være et nyt sprog man lærer i… Læs mere »
Niels Magnus Gustafsson
Medlem
8 år 9 måneder siden

Hvis kommende generationer skal udvikles til at være både kritiske forbrugere og innovative iværksættere, så er det vigtigt, at de lærer af programmere. Det kan kun gå for langsomt med at få programmering på skoleskemaet.

Dorthe Nielsen
Medlem
8 år 9 måneder siden

Meget spændende. I modsætning til et af de andre indlæg (så vidt jeg forstår) mener jeg, at programmering i sig selv er væsentligt, da det kan give en forståelse af det, som omgiver en, der netop er programmeret. En forståelse, som måske kan gå tabt ved den intuitive Ipad??? Man kan også håbe, at kendskab til programmering, får børn til at vokse op som skabere, og ikke blot som forbrugere??

wpDiscuz