Udarbejdelse af opgaver

At udarbejde og aflevere en opgave

Alle opgaverne på kurset ligger frit tilgængeligt på bloggen under hele forløbet. Og det er derfor muligt at orientere sig i dem og planlægge sin tid fleksibelt om dem i samarbejde med sin gruppe. Vi giver her nogle anbefalinger til, hvordan I kan gribe arbejdet an i løbet af ugerne og links til relevante guides for, hvordan I bruger de forskellige værktøjer.

Først vil vi dog præsentere, hvordan I får afleveret en opgave korrekt, da det er særligt vigtigt.

Aflevering af opgaven

Oppe i venstre hjørne har du mulighed for at vælge Indlæg og ‘Tilføj nyt’ – og så er I egentlig klar til at skrive blogindlægget. Husk at give indlægget en god, sigende overskrift for folk, der følger bloggen, så man får lyst til at læse lige netop jeres indlæg.

Ved oprettelse af blogindlægget er det vigtigt, at I får valgt den rigtige kategori at poste indlægget under, da det ellers ikke tæller som en afleveret opgave. Udover kategoriseringen har I også mulighed for at tagge jeres indlæg.

Kom godt i gang med opgaverne på kurset

Som nævnt kan det være en fordel at orientere sig i opgaverne på forhånd, så du bedre kan planlægge din arbejdstid på kurset. Nogle opgaver kræver nemlig observation i felten eller har nogle lidt mere udfordrende tekster, der skal læses. Du kan finde opgaverne her: LINK

Da langt de fleste på kurset har arbejde og familie ved siden af, så kan det være en god idé at arbejde overlappende mellem opgaverne og evt fordele delopgaver ud imellem jer. Det kan særligt være en god idé, hvis ikke alle har adgang til et sted at foretage observationer, ligesom det kan være svært at sidde mange på en gang om at redigere f.eks. en video.

Det kan ligeledes være en fordel at holde sig til en enkelt teknologi i hele forløbet, både for de faglige erfaringer I gør jer undervejs og af rent praktiske hensyn til den tid, det kan tage at sætte sig ind i nye teknologier. Hvis det ikke er muligt at holde sig til en enkel teknologi af den ene eller anden årsag, forsøg da at holde jer til en enkel teknologi type, altså enten spil, LMS eller programmering.

Eksempel på arbejdsuge

En arbejdsuge kan se ud på mange måder, afhængig af hvordan I ønsker at planlægge jeres tid. Vi har dog lavet et eksempel ud fra, hvordan det kan se ud, hvis man gerne vil holde weekenderne fri og samtidig fordele arbejdsbyrden nogenlunde jævnt over ugen:

Mandag: Kommentering på bloggen fra del 1. Arbejde på del 2. Læse til del 3.
Tirsdag: Vejledning. Mødes med gruppe om del 2. Læse til del 3.
Onsdag: Arbejde på del 2. Læse til del 3.
Torsdag: Aflevering af del 2 bloggen. Mødes med gruppe om del 3. .
Fredag: Kommentering på bloggen til del 2. Arbejde med del 3.

Gruppearbejdet

Vi vil anbefale jer at holde jeres møder via Google Hangout’s videofunktion, når I planlægger den kommende uges arbejde. Hvor meget I derudover har behov for at mødes og snakke sammen, det er selvfølgelig op til jer, og hvordan I vælger at organisere jeres arbejde.
Du kan læse om her, hvordan Google Hangout virker: Guide til Hangouts
Samt en intro til arbejdet i Google Drev her: Intro til Google Drev

Første møde i gruppen

Det er ofte en udfordring at komme i gang med en ny gruppe, særligt når man ikke kender hinanden. Vi anbefaler derfor, at I hurtigst muligt kontakter hinanden for at sætte et møde op, så snart I kender gruppen. På første møde bør en dagsorden se ud som følger:

  • Præsentationsrunde: Hvem er I? Hvad laver I til daglig?
  • Motivation: Hvorfor tager I kurset og hvilke planer har I for jeres deltagelse og gennemførelse på nuværende tidspunkt? Husk at alle former for deltagelse er velkomne på kurset, så det er vigtigt, at I får forventningsafstemt med hinanden i forhold til gruppearbejdet.
  • Praksis: Har I adgang til steder at foretager observationer? Hvilke ville kunne bruges og hvornår i forløbet?
  • Teknologi: Hvilke teknologier har I adgang til og hvilke kender i? Hvilke ville I kunne bruge i forløbet?
  • Deltageraktivitet: Diskuter hvordan I skal fordele arbejdsbyrderne og aktiviteterne henover kurset. Det er ikke sikkert, at alle kan være lige aktive i hele perioden, så støt op om hinanden.