Vi har i delopgave 3 arbejdet videre med vores Bee-Bot, som teknologi. Fra sidste uges delopgave, hvor vi fokuserede på den formelle læring ud fra et didaktisk perspektiv, har vi i denne fokuseret på undervisning som en læringssituation.
I vores lærings-laboratorie har vi som deltagende professionsudøvere selv valgt, at inddrage robotten som teknologi med de nævnte læringsmål som styrende element for undervisningen. Da skolen som organisation betragtes som et åbent system, er denne i konstant interaktion med omverdenen (James D. Thompson, 1967). Derfor kan robottens indførelse i den pågældende folkeskole være, at aktørerne har opprioriteret den digitale verden.
klik på billedet for vores præsentation:
Tilføj en kommentar
11 kommentarer til "Bee-bot, more than a spelling bee!"
Jeg synes, at det er en rigtig flot og informativ Prezi, I har lavet. Jeg elsker æstetikken i farverne og at jeg kan “summe” rundt i jeres beskrivelser. God video… min første tanke var: Woow, hvor sidder de dog stille de børn ! 😉 Ved I om der findes en “Storebror” til Bee-Bot ? Jeg tænker, at der også ligger nogle begrænsninger i Bee-Bot, som (derfor) gør det oplagt til begyndere, men hvis eleverne skal fortsætte deres udvikling og lære mere om programmering, har Bee-Bot så en version 2, som er henvendt til ældre elever?
Når børn bliver for store til Bee-bots kan de kaste sig over de mange muligheder, der er for større børn/voksne. Fx Scratch. Styrken ved Bee-bots er vel netop at de introducerer programmering til helt små børn? Det at man skal holde bien og trykke på dens knapper adskiller sig fra de andre programmerings-spil, hvor det hele foregår på en skærm. Men jeg venter også spændt på at høre svaret på Marias spørgsmål 🙂
Ja, det er vist en engelsk skole. Hvis de larmer bliver de låst i et skab resten af dagen 😉 Angående storbroren til BeeBots tænker jeg på Lego Mindstorms http://www.lego.com/da-dk/mindstorms/learn-to-program. Men det er måske ikke helt tilpasset en undervisnings situation.
Hej alle 🙂
Faktisk så findes der er storebror til Bee-Botz, han hedder Blue-Botz og vi er i vores analyse omkring hele Bee-Botz verdenen i gang med at teste ham af også i henhold til undervisning og ham som robot. Da Bee-Botz egner sig til den mindreårige gruppe er vores nye ven Blue-Botz egnet til den lidt ældre gruppe. Mon ikke I får lov til at møde ham også i vores fremtidige blogindlæg 😉
Jeg prøvede Bee-Bots med mine 9. klasser, og de syntes det var mægtig sjovt. Der opstod hurtigt konkurrencer, om hvem der bedst kunne gennemføre baner, og mange af eleverne gik meget op i det. Så jeg tænker at de godt kan bruges, som en slags intro til arbejdet med programmering, som så skal fortsætte på et mere avanceret niveau.
Bare lige en skør tanke oven på en travl weekend i efterskoleverdenen…. Jeg havde nogle elever i fredags der lavede “synkronsvømning” – på land forståes. Hvordan mon det vil være, hvis eleverne skal lave en lille serie, hvor to eller flere Bee-Bots skal lave det samme? Det vil i hvert fald blive underholdende, og der skal holdes styr på rækkefølger i et samarbejde mellem flere.
Det er min først oplevelse af Prezi, og jeg er virkelig imponeret. Det er en åben, ikke-lineær form for præsentation som giver læseren mulighed for at være nysgerrig og undersøgende. For mig som læser bidrage friheden til en større interesse og dermed læringspotential. Æstetikken er også virkelig flot med BeeBots farven, og som Maria nævner, følelsen af at kunne sømme rundt i den.
Jeg har hverken leget med Bee bots eller Presi, så tak for intro til begge ting. Helt sikkert noget jeg skal prøve af!
Virkelig flot – ærgrer mig over, at jeg ikke har haft den til mine børn. Jeg synes også det er spændende, at robotten også er en motivationsfaktor, der måske på sigt er med til at skabe indre motivation?