Når en ukendt asiat forstyrrer mit undervisningsforløb

I denne video reflekterer jeg lidt over et praksisfællesskab for de studerende, som jeg ikke tidligere har tænkt over:

 

Det har desværre ikke været muligt at undersøge feltet yderligere, men de studerende skal øve sig igen i morgen og så bliver det spændende om de har lært nye teknikker fra deres gode ven, internettet.

Tilføj en kommentar

6 kommentarer til "Når en ukendt asiat forstyrrer mit undervisningsforløb"

Send notifikationer om
avatar

Sorter efter:   nyeste | ældste | flest stemmer
Britt Alstrøm
Medlem
8 år 9 måneder siden

Ja, det er da interessant! Et spørgsmål kunne være, om man som underviser bliver nødt til at forholde sig til dette praksisfællesskab og inddrage det i sin undervisning – bl.a. for at undgå “fejlindlæring” via evt. fagligt forkerte videoer? Altså sørge for at diskutere problematikken, evt. se på, om der er nogle afsendere, som er rigtigt gode osv?

Malene Saltoft Pedersen
Medlem
8 år 9 måneder siden
Det er en generel udfordring, efter som viden er blevet tilgængeligt alle steder og ikke længere kun formidles af en lærer/underviser eller en institution – men af hele verdenen. Måske handler det om kildekritik? – Måske kunne man hævde at ansvaret må ligge hos den studerende?. Det er rigtigt at man kan finde en anden vej, en anden metode – end den læreren viser… -Og så må man/den studerende bruge sine kræfter på at dokumentere og undersøge om den metode nu også er holdbar eller om den ene metode/vej er mere legitim end en anden. Som underviser er det jo… Læs mere »
Klaus Thestrup
Admin
8 år 9 måneder siden
Ja, der er vel ikke så meget at rafle om. klasseværelsets 4 vægge er fuldt sammenbrud, men det er du jo ikke nødvendigvis. Du ved jo stadig det, du gør. Måske oplever du så alligevel, at du ikke ved alt, når der står så mange autoriteter og banker på. Jeg oplever det allerede her med dette forløb, at der er mange eksperter og mange meninger. Malenes pointe med at tage forstyrrelserne med ind i klasseværelset/gymnastiksalen er nok det eneste, der er at gøre. Britts med at etablere praksisfællesskaber, der undersøger flere vinkler kunne være en mulighed as well… Lærerollen er… Læs mere »
Christian Dalsgaard
Admin
8 år 9 måneder siden
Det er et rigtigt godt spørgsmål, hvordan man som underviser skal forholde sig til, at elever tilgår ressourcer på nettet. På den ene side peger du på en udfordring i form af en ekstern forstyrrelse, på den anden side peger du på et potentiale i at udvide læringsrummet. Endelig udfordrer dette spørgsmål begrebet om praksisfællesskaber, eftersom disse eksterne forstyrrelser/muligheder bevæger sig ud over det nære fællesskab. Det er nærmere netværksmetaforen, der kan i brug for at beskrive dette. Dit eksempel synliggør nogle af de “utilsigtede” eller ikke-planlagte elementer i undervisningen (se også indlægget her https://open-tdm.au.dk/dl/2016/09/08/en-omvej-vaerd/). Måske kan begrebet om “personlige… Læs mere »
wpDiscuz