Med udgangspunkt i AOF-kursisternes tur rundt i Frederikshavn, stiller vi skarpt på tre teoretiske anskuelser.
Vi har forsøgt at lave et overblik over teoriernes sammenhæng med kursisternes læring. Gennem videoen redegør vi for kognitivisme, socialkonstruktivisme og activity theory og sætter teorierne i forhold til denne læringssituation.
Tilføj en kommentar
9 kommentarer til "Hvad kan vi se – med teori?"
Rigtig fin visuel præsentation. og god måde at præsentere og lave teori spiselig og forståelig. Og sat i praksiskontekst, fedt! For at gøre jeres design endnu mere pædagogisk og forståelig for modtageren, kunne jeg have ønsket at have speak frem for musik, hvad tænker i om det?
Jeg tænker at det er en rigtig god idé og måske noget vi skal eksperimentere med senere. Evt noget i stil med “RSA ANIMATE: Changing Education Paradigms”, synes det bidrager til både forståelsen, men nok også er med til fastholde modtageren.
Fin video med forklaring af tre begreber – men hvad skal vi diskutere?
Enig med Jacob – og fremadrettet kan et spørgsmål jo være, hvordan “rammer” vi bedst denne målgruppe? Kan vi med udgangspunkt i én af teorierne forklare, hvordan kursisterne hurtigst muligt får lært en masse dansk – eller skal alle teorier/tilgange i spil…? Hvad virker?
Super god præsentation, jeg fik rigtig meget ud af det. Jeg synes netop, at det fungerede rigtig godt med musik og tekst – uden speak. Enig med Maja, at det er en rigtig god pædagogisk måde at præsentere de tre teorier på med fremhævelse af 3 ord. Det er nogle interessante refleksioner og teoretisk analyse over jeres projekt, som ” rent teknisk gik galt”, som Jakob skriver.
Som en sjov og relevant side bemærkning, er mobiltelefoner og netop facebook app’en blevet en varm emner på sprogskolen lige for tiden. Kursisternes opmærksomhed bliver åbenbart alt for ofte rettet mod deres mobilskærme frem for undervisningen. Mon ikke vores eksperiment var et skridt i den rigtige retning?
Super præsentation. Rigtigt fint med jeres refleksioner indelagt i den, vedrørende at spille bordfodbold i stedet for at finde en bog. Måske er det netop kendetegnende ved at arbejde med flygtninge (og måske andre??), at man griber øjeblikket? Hvis de er optaget af Youtube eller facebook, så er det måske det man bruger. Jeg har selv arbejdet med nytilkomne syriske flygtningebørn, hvor indgangen til at lære dem dansk netop var facebook og youtube.