The Kardashians universet

Vores hovedspørgsmål omhandler, hvordan The Kardashians formår at skabe en vedvarende popularitet igennem Transmedia Storytelling.

Af Daniel Brink & Anders Schrøder Mortensen

The Kardashians bliver kaldt for ‘dronningerne’ af de sociale medier, og de fem søskende indgår alle på top 25-listen over flest followers på Instagram i 2017. Uanset om du vil det eller ej, er det svært at undgå familien Kardashian/Jenner, hvilket kan skyldes, at de arbejder ud fra en yderst succesfuld (læs: kommerciel) strategi spredt ud på de forskellige medieplatforme. Henry Jenkins introducerer i hans værk Convergence Culture, hvordan de forskellige tekster og deres sammenhæng bidrager til hele universet, giver fansene mulighed for fordybelse og skaber loyalitet.

I forlængelse af Transmedia Storytelling vil vi gribe fat i Klohé Kardashians app, hvor fans betaler op 2,99 $ om måneden for at tage del i et praksisfællesskab (Wenger) – eller hvad???? Oplagt ville her være at dykke ned i Relational Labour af Nancy Baym, som beskriver relationen til fanbasen som opbygges og plejes

     

2 thoughts on “The Kardashians universet”

  1. Hej drenge! Spændende emne 😉

    Vi tænker at i måske kan anvende Medium Theory til at analysere App’en. Hvad er det den kan – hvad er dets unikke karakteristika? Hvilken verden skaber mediet? Dertil kan i undersøge, hvordan den er med til at understøtte relational labour.

    Kh guldfansene!

  2. Det er fint, at I forholder jer til en enkelt app, da det ellers kan blive et meget bredt undersøgelsesfelt. Kunne det være relevant at se på brugerinvolveringen og hvordan de interagere med deres fans, da grundlaget til deres succes netop skal findes i fansene engangement og dedikation til at købe deres produkter og se deres programmer, hvor de jo tjener deres “store penge”.
    Herunder ville det måske også være en god ide’ at undersøge hvorfor de har sådan en succes i forhold til andre brugere af mediet Instagram. Er deres strategi virkelig så meget anderledes end andres? Eller har de blot været first movers på denne strategiske metode? En yderligere tanke kunne være i forhold til, hvad er det egentlig de sælger – er det et produkt eller en fortælling?

Leave a Reply