”Jeg vil gerne lære at lege…” ”Jeg vil gerne få andre til at se sig selv i en ny belysning…”
Følgende udsagn fra interviews med pædagogstuderende på spørgsmålet om, hvilken pædagog de gerne vil være, har inspireret mig til at ændre mit fokus på undersøgelsen – så den nu lyder:
Hvordan kan jeg – i samarbejde med de studerende – skabe et undervisningsmiljø (et læringslaboratorium) med større læringsudbytte?
Jeg vil i uge 43 (det har ikke kunnet lade sig gøre før) arbejde med at tage udgangspunkt i musikken mhp. at forstå kommunikation, som er et tema i ugen.
For mig selv betyder det en opmærksomhed på den rutineprægede contra den eksplorative tilgang.
Jeg undersøger to konkrete modeller for dette:
- Mødet på den øde øOversæt det til taleFind fælles elementer for musikken og sproget
- Saml postits i større grupper – spil nye kompositioner/lav nye samtaler
- Nedskriv på postits fem væsentlige begreber for dig ved mødet på en ”øde”ø Improviser (uden at tale sammen) 2 og 2 med hver sit instrument det første møde på en ellers øde ø. Prøv nogle gange – og læg jer fast på en form (komposition)
- Mobning i SFO-enSkal måske også spilles… hvis det fanger.
- Undersøgelse af mobbebegrebet ved brainstorm-metoden på stort papir – og huske, at vi skal bruge 75% af tiden på at undersøge problemet – og 25% på at løse… (discover – define – develop – deliver) Undersøge hvilke kommunikationsfaglige begreber (fra læst tekst), der klinger sammen med brainstorm
Jeg skal i processen have en opmærksomhed på begreberne divergens og konvergens – og
Vi skal både tænke ”ind i kassen”, være på kanten af boxen (L.T. og Stadil) – og gå ”ud over kanten – for ellers er der ingen grund til at gå” (Asger Jorn)
Jeg bruger de kreative værktøjer som didaktiske greb, og får samtidig skabt mulighed for leg – og for at se sig selv i ny belysning…
Kirsten Maria Skovhøj