MinUddannelse har fået en blandet modtagelse

Vi har lavet vores script forslag her i videoen.
Det er jo et meget råt udkast, så ingen teknisk finish og uden overgange osv. Og flere steder mangler billeder og tal og undersøgelser ( som ikke er færdige endnu).

Vores plan er at speaken skal være som en dialog mellem os to og ikke som nu hvor Maja speaker mest. Og flere steder kun for at forklare hvad vi har tænkt der skal være i filmen.

Vi vil meget gerne høre jeres feedback? er der noget i mangler? noget i synes der skal mere af og/ eller noget der skal klippes ud? Eller andet??? Tak 🙂

skaermbillede-2016-10-06-kl-00-51-31

Tilføj en kommentar

9 kommentarer til "MinUddannelse har fået en blandet modtagelse"

Send notifikationer om
avatar

Sorter efter:   nyeste | ældste | flest stemmer
Britt Alstrøm
Medlem
6 år 7 måneder siden

Måske det kunne være interessant for jer at inddrage, hvordan UV Data selv beskriver deres løsning? F.eks. her: http://www.uvdata.dk/produkter/minuddannelse-2/ eller her: http://www.uvdata.dk/wordpress/wp-content/uploads/2014/03/MU_produktblad.pdf Hvordan er ordvalget f.eks.?

Hanne Termansen Kaa
Gæst
Hanne Termansen Kaa
6 år 7 måneder siden

Jeg har faktisk samarbejdet med UV-data om UV-efterskole (vejledningsdelen). Et forløb hvor de selvfølgelig var meget nysgerrige på, hvilke behov vi havde, og hvordan programmet kunne understøtte arbejdet. Hvad med at ringe til dem? Måske de selv har bud på mangler og fordele? Måske de vil være vilde med at se det arbejde I har lavet indtil nu. Det tror jeg.

Sarah Louise Lolk Mariussen
Medlem
6 år 7 måneder siden

Nu har I selv arbejdet med MU og fundet fordele og ulemper. Jeg er spændt på at høre nærmere til interviewet med lærerne og deres begrundelser for at fravælge MU, eftersom det blev diskuteret på en tidligere blog. Interessant at inddrage Thomas Dresing – måske I har en kritisk vinkel på dette interview?

Maja Skotte Ejlskov
Gæst
Maja Skotte Ejlskov
6 år 7 måneder siden

tak, godt du siger det iforhold til at bruge en god portion tid på lærerne og deres holdninger. Det er svært med al det data 🙂 Desværre får vi nok ikke Thomas Dresing med alligevel…. vi laver vores egne spekulationer om hvorfor han alligevel ikke vil snakke med os – om det netop er fordi der er en del kritik af systemet, hvordan det er blevet indført eller hvad….

Jeanne Rose Hermann
Gæst
Jeanne Rose Hermann
6 år 7 måneder siden

Det er ærgerligt at interviewet ikke bliver til noget alligevel, for det var godt tænkt at få den vinkel ind over. Man kommer let til at tænke MU meget todimensionelt (lærer/elev). Det er dog mindst ligeså spændende at I spekulerer over hans skiften mening mht. at medvirke.

Christina Job
Gæst
Christina Job
6 år 7 måneder siden
Det er jo en skrækindjagende video. Jeg har en masse upassende gloser om MU – men dem vil jeg spare jer for. For mig rejser jeres konstatering af, at MU ikke er et værdineutralt teknisk redskab en række spørgsmål: Hvordan kan lærere redidaktisere FFM i MU? -Sådanne værdiladede teknologiske redskaber stiller store krav til didaktikken og de reflekterende praktikere. Og hvordan sikrer lærerne at eleverne bliver dannede? Hvordan møder lærerne den pædagogiske fordring om at skolen skal åbne verden for eleven og at eleven skal åbnes for verden? – det stiller altså også krav til de pædagogiske refleksioner – hvad… Læs mere »
Christina Job
Gæst
Christina Job
6 år 7 måneder siden

har siddet og læst her til formiddag og kom til at tænke på jer. I indledningen til “Almen didaktik” (2016) formulerer Alexander von Oettingen ganske præcist:
“…tømmes den didaktiske empiri for sine normative perspektiver, og dermed reduceres didaktikken til en mekanisk teknologi, alle kan benytte sig af. ( ) er resultatet en afprofessionalisering af læreren, da det bliver uklart, hvad lærerens almendidaktiske grtundfaglighed er, og hvad skole egentlig er til for.”

Det rejser en nyt spørgsmål for mig: Bliver lærerens professionelle dømmekraft undermineret med MU?

Simon Grandt
Gæst
Simon Grandt
6 år 7 måneder siden
Det var du ikke ment som en gyser, Chrstina ;). Der er vel ikke nogle tekniske redskaber, der reelt er værdineutrale. Men ja, du har helt ret i, at platforme som MU stiller store krav til den reflekterende praktiker. Den reflekterende praktiker ser jeg faktisk som løsningen på mange af de problemstillinger du opstiller. Didaktikken må være den styrende faktor og MU, skal indtænkes som et redskab i denne. Man kan måske sammenligne MU lidt med den klassiske lærebog – den kan også være enormt værdiladet og gå i en retning, man nødvendigvis ikke finder hensigtmæssig for sine elever. Teku-modellen… Læs mere »
wpDiscuz