Læringsituation med VR!

Ved anvendelsen af VR i de tre moduler, synes jeg, at det har været meget interessant at opleve, hvordan teknologien har en motiverende egenskab. Det interessante er også, hvordan man som underviser/fagperson udnytter dette? Skal der være begrænsninger i anvendelsen? Hvornår skal man intervenere? Skal man overhovedet intervenere og måske forstyrre en flow tilstand?2016-09-22-1

Tilføj en kommentar

8 kommentarer til "Læringsituation med VR!"

Send notifikationer om
avatar

Sorter efter:   nyeste | ældste | flest stemmer
Jeanne Rose Hermann
Gæst
Jeanne Rose Hermann
7 år 6 måneder siden

Der er næsten noget Skinner’sk over at bruge teknologien som motivation til at lære. Meget kedelig lærdom, kan “sniges” indenbords hvis det tilegnes hva. af et computerspil eller i dit eksempel VR. Det er et spændne emne, som jeg også selv er optaget af. Har i praksis set børn være vilde for at få staveundervisning, fordi det foregik med en elektronisk pen, der udtalte ordene for børnene. Uden pennen, var det kedeligt og noget børnene helst ville undgå. Tænk hvis al undervisning kunne laves så det var let tilgængeligt og spændende…

Stephen Francisco Gomez
Medlem
Stephen Francisco Gomez
7 år 6 måneder siden

Jeg tænker at det er en nye og spændende måde at præsentere et emne på, men hvad kan bidrage undervisning udover den immersive oplevelse af film og billeder? Har eleverne mulighed for at interagere med mediet, for at påvirker og manipulere genstand ind i den virtuelle univers? Jeg går ud på at de kan bevæger sig rundt og være undersøgende, men er der mulighed for at lege, eksperimentere og skabe noget der ind?

Simon Valsted Grandt
Medlem
7 år 6 måneder siden

Interessant spørgsmål, Stephen. Hvad kan VR egentligt udover at være en ’storskærm’? Mon motivationen forsvinder, når teknologien mister nyhedsværdien?

Laila Bo Muhs
Medlem
7 år 6 måneder siden

Ja, du har mulighed for at skabe dit helt eget indhold.
“VR eller Virtual Reality er kommet meget nærmere en reel anvendelse i undervisningen. I dag kan man for under 100 kroner sætte sin telefon ind i en pap- eller plastikbrille og “gå” på opdagelse i tusindvis af materialer. Man kan også selv tage 360-graders billeder med telefonen og bruge værktøjet Thinglink 360, til selv at skabe oplevelser, præsentationer og fortællinger – og være den skabende.” (http://skoletubeguide.dk/vr-i-undervisningen/)

Niels Magnus Gustafsson
Medlem
7 år 6 måneder siden

Spændende med VR! Jeg tænker at potentialet er enormt, og at det i takt med større udbud og billigere priser, inden længe vil blive allemandseje. Og når teknologien bliver en del af samfundet, får den også en plads i vores skoler.
En af de overvejelser jeg går mig er, om man kan komme til at “glemme” at bevæge sig rigtigt rundt i verden. Hvis man kan vandre rundt på Kastellet fra sin plads i klasseværelset, hvorfor så rejse sig op og opleve det i virkelighedens verden?

Klaus Thestrup
Admin
7 år 6 måneder siden
Jeg tænker igen på hvad der ville ske hvis man kunne smide sit eget indhold ind og dele det med andre worldwide? Du taler jo netop om et iterativt forløb, så det ville være spændende at se hvor det kunne komme hen? De to billeder er også interessante. pilene antyder en forbindelse mellem dem, men hvilken er jeg usikker på. Kunne man forestille sig, at flere kunne se hvad den med vi ser, bevæger sig rundt i? Vi er også hjemme hos nogen, ser det ud til. interessant: Det kunne ligne et uformelt pædagogisk rum, der kan have stor indflydelse… Læs mere »
Lone Tvedegaard
Medlem
7 år 6 måneder siden
Virkelig interessant at læse, hvordan du som underviser oplevede, at eleverne opnåede større motivation ved brug af VR. At der netop var en sådan stor interaktion og kommunikation eleverne imellem, gør bestemt brugen af VR berettiget i undervisningen. VR kan være et godt teknologisk supplerende redskab til at lære et måske tungt og kedeligt stofområde, hvor eleverne normalt er umotiveret eller har svært ved at tilegne sig stoffet. Et godt eksempel er de naturvidenskabelig fag, jeg kunne godt have brug for, at mine elever vandrer rundt i en virtuel nervecelle. Jeg tænker umiddelbart, at der skal være begrænsninger i anvendelsen,… Læs mere »
Lau Jensen
Gæst
Lau Jensen
7 år 6 måneder siden

Spændende projekt, glæder mig til at Playstation laucher VR og se hvor godt deres virker. Har selv kun prøvet cardboard men var positivt overrasket, og ser masser af muligheder for at bruge det i pædagogisk sammenhæng. Hvor lang tid tror du der går før at AR og VR bliver koblet sammen? på med hjelmen og så afsted 🙂

wpDiscuz