Vi har undersøgt Pokemon Go i Århus Festuge og snakket med et antal mennesker. Det har sat tanker og spørgsmål i gang. Her et udsnit af vores refleksioner i tekst med links til andre kilder og video.
Er Pokemon Go med til at ændre vores sociale adfærd og interaktion med andre – heriblandt folk man ikke kender? Også børn og unge som ellers under andre omstændigheder ville have udfordringer?
Gør det spillet til et socialt medie? Eller kan man dermed kalde det en form for analogt socialt medie?
Giver et “high level” i Pokemon Go muligheden for at forøge ens sociale kapital?
Skaber Pokemon Go praksisfællesskaber? Forstået som et sted alle bidrager og udveksler viden, eller er det “kun” et medie for egen underholdning?
Meget kan lade sig gøre i Pokemon Go, men er der brug for flere regler og mere begrænsning, f.eks. begrænsning af snydekoder, så det fortsat fastholder spillerne?
Er det et læringsredskab eller værktøj? Hvor meget formel læring er der, og kan den uformelle læring italesættes, eller er det kun for underholdningens skyld?
Tilføj en kommentar
5 kommentarer til "Pokemon Go – Socialt online analogt medie?"
sådan – for en bunk spørgsmål – der er simpelthen nok at gå gang med at undersøge…. om det er et praksisfællesskab at spille pokemon GO? jaeh… der er vel både et fællesskab og et global netværk på spil…
Jeg tror, et højt level kan være en smutvej til midlertidig øget social kapital. Men heller ikke mere end det…
Hvis en genert og socialt hæmmet pige opnår et high level og øger sin sociale kapital pga. dette, kan det så undgås at hun qua oplevelsen af fællesskabet og anerkendelsen ikke øger sit selvværd og derigennem øger sin sociale kapital permanent?
God pointe fra skolelæreren, som I havde interviewet: “Hvis man vil fange børn, er man nødt til at indfange dem i det miljø, som de nu engang færdes i”…
Det er jeg helt enig i. Jeg er matematiklærer i 5. Klasse og som opstart på skoleårets havde jeg lavet et forløb om regnearter med udgangspunkt i det matematik, man bruger i pokemon go. Det blev brugt i flere klasser og blev virkelig godt modtaget af de fleste, men af drengene især. Det var en god måde at få aktiveret en gruppe der ellers kan være lidt svær at fange…