Livet er en leg

Med Pokémon Go kan forældre og børn opleve en fælles interesse der spirer. Forældrene, som et nostalgisk tilbageblik til barndommen, og børnene undersøger og lærer universet at kende sammen med forældrene. Det er den 8-årige drengedrøm, der får ny energi, både for den 8-årige og for den voksne.

Når vi bliver optaget af mobilskærmen, fjerner vi os normalt fra den fysisk verden, men Pokémon Go kan fungere som en bro mellem den digitale og analoge verden. Spillerne bliver trukket ind igennem deres skærme og ud i den fysiske verden igen. Når vi vandrer rundt for at fange Pokémons, møder vi “Pokéstops” med informationer om, hvor vi befinder os. Vi opdager måske nye steder, en skulptur eller et billede i bybilledet, som vi ikke har oplevet før? Som gevinst oplever vi vores omgivelser på en ny måde og kan dele oplevelsen med dem vi går rundt med. Når telefonen ikke lige vibrerer, er der tid til at kigge på andre ting.

Og alle kan være med. Autistiske børn på en skole i Australien bliver opfordret til at spille Pokémon Go. Det viser sig, at spillet har en meget positivt virkning på udviklingen af deres social kompetencer og deres engagement i undervisningen, skriver The Independent. Viceskoleinspektør Craig Smith fortæller: “For mange af de børn jeg underviser, er det svært at engagere sig i sociale aktiviteter – selv det at gå ned til butikkerne kan være socialt overvældende. Men hvad vi ser med Pokémondillen er, at de samme elever snakker sammen og engagerer sig i sociale aktiviteter gennem spillet.” Børnene som spiller bliver meget mere tilbøjelige til at komme ud og lege i selskab med andre.

Og så er Pokémon Go ikke mere vanedannelse end hvor langt du orker at gå. På et tidspunkt bliver du træt og så slutter spillet helt automatisk, endda med røde kinder, gode grin og masser af brugt krudt.

Pokemon-Ash-Pikachu

Tilføj en kommentar

7 kommentarer til "Livet er en leg"

Send notifikationer om
avatar

Sorter efter:   nyeste | ældste | flest stemmer
Klaus Thestrup
Admin
7 år 6 måneder siden

Godt gået med videeoen og de mange ratataér…. en visuel leg…

Malene Saltoft Pedersen
Medlem
7 år 6 måneder siden

Livet er en leg – eller er pokemon en reducering af den virkelige verdens kompleksiteter?
Oplever man reelt omgivelserne? – Hvad med afgræsningen af privat-sfære kontra offentlige-sfære?

Pva Sajelama

Dennis Stilling Tolvmann
Medlem
Dennis Stilling Tolvmann
7 år 6 måneder siden

Ret interessant diskussion – forvrænger man den virkelige verden via AR? Og er det godt hvis man gør? Noget vi har overvejet er netop, at Pokemon GO samler folk via et online medie. Men er det så en nærværende social kontakt man har gennem spillet?

Lone Tvedegaard
Medlem
7 år 6 måneder siden

Sjov video, jeg grinede (med jer)… Jeg er enig med Malene – oplever børnene reelt omgivelserne? Lærer de virkelig byrummet og de historiske steder at kende, når de løber rundt i grupper og jagter de små japanske monstre?

Ann-Birthe Nicolaisen
Gæst
Ann-Birthe Nicolaisen
7 år 6 måneder siden
Jeg er netop hjemvendt fra en uge på Sardinien, hvor vi bl.a. brugte en god times tid inde i Alghero med at fange Pokémons. Jeg er mindst lige så bidt af det som mine børn og vi spiller det rigtig meget sammen 🙂 Det der særligt slog mig, var min otteårige søns kommentarer, da vi kom ind til byen igen tre dage senere, hvor han guidede bilen rundt efter en p-plads, som han havde set ned ved katapulten, da han spillede Pokémon Go tidligere på ugen. Han fortalte om borgmurens form, fordi han kunne huske, at der var særligt mange… Læs mere »
Hanne Termansen Kaa
Gæst
Hanne Termansen Kaa
7 år 6 måneder siden

Tak for fortællingen, spændende læsning 🙂

Maria Hansen
Gæst
Maria Hansen
7 år 6 måneder siden

Sjov video…Fed idé. Jeg bed især mærke i pointen med at man kan blive så optaget af spillet, at man “misser” sin frokostaftale-destination på trods af at spillet fungerer via GPS.

wpDiscuz