Video: Professor Wesley Shumar om fremtidens universitet

På konferencen the Purpose of the Future University snakkede vi med en af idémagerne bag konferencen, professor i antropologi ved Drexel Universitet Wesley Shumar, om hans opfattelse af konferencen samt hans perspektiv på fremtidens universitet.

Professor Wesley Shumar er sammen med lektor ved CUDiM Sarah Robinson en af idémagerne bag konferencen. Tankerne bag konferencen begyndte at tage form i 2016, da Wesley Shumar var på besøg på Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier.

“Vi forsøgte at få idéer til, hvordan vi kunne bringe folk sammen for at tale om problemstillinger på universiteterne og de videregående uddannelser og kreativt forestille os fremtidens universitet”, fortæller Wesley Shumar, der har været med helt fra konferencens spæde begyndelse.

Selvom Wesley Shumar har været med til at få idéen til konferencens udformning, havde han ikke forudset, at de idéer, som de snakkede om i 2016, ville vokse til at blive så stor en konference, hvor interesserede fra i alt 17 nationaliteter deltog.

Wesley Shumar brugte bl.a. konferencen til at holde oplæg sammen med Sarah Robinson under titlen “Universities as Societal Drivers: Entrepreneurial Interventions for a Better Future”. Hermed bidrager de med en entreprenøriel vinkel på fremtidens universitet, som blot er en ud af mange mulige vinkler som blev præsenteret på konferencen The Purpose of the Future University.

Du kan se hele interviewet med Wesley Shumar her.