ProPlayers vil gerne invitere Jer til at se en video om en model vi har udarbejdet i gruppen!
Denne model og tanker bag den bliver forklaret i videoen nedenunder.
Herunder følger et billede af modellen, hvor de forskellige ellipser er påført labels.
Vores model er en visuel fremstilling af vores didaktiske og pædagogiske tanker omkring undervisningsforløbet. Til fremstilling af modellen benytter vi os af Dewey og hans tanker omkring eleven i centrum.
Resnick og hans model, Creative Learning Spiral, har været en del af vores refleksioner over selve forløbet, idet at:
- Eleverne starter med at forestille sig noget traditionelt, de foretager sig ved højtider
- De udvælger billede (altså skaber et udtryk/budskab)
- De leger med billede/ tekst/ budskab
- De deler det via Slides
- De reflekterer over eget og især andres budskaber (især når de skal til at kommentere på de andres)
- Processen starter forfra, når de kommenterer ved hjælp af nye slides
Hope You Enjoy!
ProPlayers
Kære ProPlayers
Rigtig fine introduktioner, så vi kan følge jeres tanker. Vi synes, det er så fedt, at I har været ude og afprøve jeres didaktiske design i en praktisk situation! Strakte det sig over flere undervisningslektioner, og bruger I det i det videre forløb i kristendomstimerne?
Vi har lidt forståelsesproblemer med jeres model. Den forsøger at inkorporere mange ting og mangler nok lidt simplificering. Bl.a. hvad skal den yderste ellipse repræsentere? Hvorfor mobilen som bibliotek og ikke computeren, som vi kan se, eleverne brugte i undervisningen? Der mangler lidt præcisering af lærerens og elevernes placeringer i modellen – er disse dynamiske? 🙂
Med venlig hilsen
DDD
Kære DDD
Tak for jeres kommentar:)
Vores design var en del af opstarten på et forløb i Kristendomskundskab i Cecilies 6. klasse. Det strakte sig over to gange, og så arbejder de videre i klassen med forløbet om traditioner og højtider.
Mht modellen så har I ret i, at den er meget kompleks, fordi den består af mange dele, og den kunne vi helt sikkert godt arbejde på at simplificere. Den yderste ellipse repræsenterer det omgivende samfund, som både skolen, eleverne, lærerne mm er en del af.
Vi har brugt mobilen i modellen i stedet for computeren, fordi eleverne altid har deres mobil ved hånden, og en del af projektet kørte asynkront, så eleverne kunne tage fotos og uploade dem hjemmefra (mange af dem har kun skolecomputere, som de ikke tager med hjem).
Eleverne er det centrale omdrejningspunkt i modellen. Lærerens rolle er mere dynamisk, fordi læreren (her Cecilie) også har rolle som studerende.
Bedste hilsner fra ProPlayers
Hej ProPlayers.
Tanken omkring jeres workshop er god, og det er en anderledes og innovativ måde at udfordre ekkorummet på!
Og fedt at se at I har beskrevet, hvordan I har understøttet Resnicks kreative læringsspiral i workshoppen, men vi har svært ved at se hvordan den indgår i modellen. Kan I uddybe det?
Vi kunne desuden godt tænke os at høre, hvordan I har tænkt Dewey ind i modellen andet end at eleverne placeres i centrum og at biblioteket indgår (ligesom det gør i Waste in Education). Hvad med resten af samfundet? Og kunne man inddrage ekspertviden på anden vis end igennem telefonen (eller computeren)?
God dag til jer,
DENMA
Hej Denma,
Tak for jeres kommentar 🙂
Vi kan godt se, at det er misvisende i vores tekst. Resnick er ikke implementeret i modellen, men er tænkt som en inspiration i forhold til vores didaktiske design. Det er rettet nu 😉
Dewey er tænkt ind i den sammenhæng, at eleverne er i centrum – deres livsverden, og det de inddrager i klasserummet bliver udgangspunktet. Vi tager udgangspunkt i den del af elevernes liv, som foregår udenfor skolen. I modellen viser den stiplede linje, at der er forbindelse i mellem skolen og samfundet.
I forhold til jeres spørgsmål omkring, om man kan inddrage ekspertviden på anden vis end igennem telefonen eller computeren. Så mener vi, at det er essentielt for at skabe de muligheder, som vi gerne vil i forløbet. Det giver eleverne mulighed for, at stille spørgsmål når de opstår (og ikke i et bestemt tidsrum), og derfor mener vi, at kommunikationen igennem telefonen eller computeren bidrager positivt.
Hilsen ProPlayers!
Hej med jer
Det er første gang, jeg har set, en Zoom optagelse blive brugt på den måde som præsentation. Det fungerer godt med forklaring, når cursoren anvendes hele tiden – og med den, der er tilskuer og stiller spørgsmål.
Man kan følge med i en presentation, der er levende, fordi der er en tydelig lytter. Faktisk vil jeg sige, at det fungerede selv med et lille billede af de to. Måske fordi forbindelsen mellem de to dele er så tydelig!
Når en af figurerne flyttes mens der snakkes, så sker der noget særligt. Igen virker det som om, at det er live, og forbindelsen mellem model og fortæller – og proces er ret tydelig…
Og ja, modellen er lidt uoverskuelig, som andre har nævnt. Den minder mere om de skitser, jeg ofte sidder og laver inden den færdige model bliver, ja, færdig. Jeg hæfter mig ved ying og yang i midten. Usædvanligt, men interessant. Det betyder for mig, at noget sker samtidig, betinger og forudsætter hinanden. Måske er det sådan, i tænker det? at det hele sker samtidig, forskelsløst, uden modsætninger?
Se f.eks. Gudiksen og Skovbjerg: Framing Play design, BIS Publishers. 2020, hvor det anvendes eksplicit til at forstå forholdet mellem det, som planlægges og det som opstår…
Kære Klaus
Tak for tankerne:)
Ja, du har forstået det helt rigtigt. Den centrale cirkel (“yin yang”) symboliserer egentlig bare det komplementære forhold, som de to fagligheder – kristendomskundskab og det digitale, har i vores forløb.
Kh ProPlayers
Hej Klaus
Bogen, som du anbefaler, lyder interessant. Jeg kan dog ikke finde den på uni’s bibliotek. Er det noget du anbefaler, at vi køber?
Mange hilsner
Nada