ITDD Champions

ITDD Champions - hvad gør vi og hvem er vi?

På denne side kan du få overblik over de forskellige tiltag og tilbud vi har sat sammen for at hjælpe det bedste vi kan i en særligt udfordrende tid hvor al undervisning pludselig skal gå online.

Vi er fulde af beundring over det stærke sammenhold og alle de store og små initiativer der sker lige nu på tværs af undervisningssektoren. Både den enkelte lærer og underviser der i løbet af få dage har skullet omlægge sin undervisning, alle uddannelsesinstitutionerne der skulle gentænke, opfinde og transformere sig selv og virksomheder der træder til og åbner op.

It-didaktisk design på Aarhus Universitet har de sidste 7 år kørt som en uddannelse i og gennem online undervisning. Vi - kandidater, forskere, udviklere og praktikere fra it-didaktisk design satte os sammen (online) for at tænke over hvordan vi bedst kan hjælpe i corona-krisens skær. Hvad kan vi gøre for at udvise it-didaktisk samfundssind? 

Selvom vi aldrig har haft så travlt på vores egne institutioner og med vores egen undervisning, så kan vi måske stadig hjælpe til og træde til med den erfaring, viden og praksis vi har i online undervisning. Intet er for stort og intet er for småt - vi er her for at hjælpe alle undervisere og lærere på tværs uddannelsesniveau og fagligheder.

Nedenfor finder du de tiltag vi har sat i søen for at hjælpe - og alle de ITDD Champions der stiller deres it-didaktiske design viden, erfaring og praksis til rådighed i forhold til online undervisning.

Så velkommen til ITDD Champions!

ITDD Champions tilbud

ITDD Champions Facebookgruppe

I denne gruppe kan du møde kandidater, udviklere og forskere i it-didaktisk design fra Aarhus Universitet. Gruppen står klar til at hjælp med stort og småt i forhold til online undervisning.

Det kan være viden, praksis, metoder, ressourcer, værktøjer, aktiviteter, ideer, hjælp, inspiration og alt muligt andet der dukker op når undervisningen går online.

Vi er en gruppe af mennesker som har en viden, kompetencer og udviklet praksis indenfor det it-didaktiske område og hjertens gerne vil hjælpe hvor og hvordan der er brug for det - så spørg endelig løs!

Koordinatorerne for ITDD Champions Facebookgruppen: Eva Louise Høyer McErlean, Søren Baltzer Rasmussen og Ricki Hogaard

Find facebookgruppen her! 

#ITDDChamps på Twitter

Du kan altid få fat i os på Twitter ved at bruge #ITDDchamp 

Her står vi er klar til at hjælpe, give inspiration, viden, ideer, blive udfordret eller svare på de spørgsmål i forhold til online undervisning der trænger sig på.

Vi vil forsøge at dele alle vores gode ressourcer, brugbare aktiviteter, vigtig viden, tips og tricks samt meget andet. Vi deltager gerne i samtaler, samarbejder og bidrage i det hele taget hvor vi kan i forhold til Online undervisning i en corona-tid

ITDD champion Twitter-koordinatorer: Rikke Toft Nørgård, Lis Zacho og Merethe Francis

ITDD Champions webinarer

Koordinator: Sofie Gajhede Studstrup

Hvordan laver vi god online undervisning med samtalen i centrum? Hvad er online dialogisk undervisning og hvordan kan man hurtigt komme i gang med det?

Webinaret begynder med et kort oplæg hvor Sofie introducerer til online dialogisk undervisning, giver tips & tricks samt do’s & dont’s og kommer med en række eksempler på gode og nemme aktiviteter og set-ups med fokus på praktiske overvejelser og didaktiske og pædagogiske formål

Hop ind på dette link kl 19:00 - https://aarhusuniversity.zoom.us/j/145067192
Dokument fra denne session: kortlink.dk/25a96

Program
19.00-19.15: Hej og velkommen
19.15-19.30: Kort oplæg om online dialogisk undervisning
19.30-20.30: Diskussion, inspiration, ideer og udfordringer (åben dialog)
20.30-21.00: Åben mikrofon - spørg om alt!
21.00: Tak for i dag & pøjpøj derude

Koordinator: Rikke Toft Nørgård

Hvordan bibeholder vi det gode kollegiale samvær og den gode kollegiale sparring når undervisningen går online? Hvordan sparrer vi med hinanden, inspirerer hinanden og får snakket sammen når vi sidder isoleret derhjemme og underviser?

Webinaret er for alle undervisere og lærere der savner frokoststuen, lærerværelset, at støde ind i hinanden på gangene, at mødes til en snak foran kaffeautomaten, at ses, snakkes og være sammen. Det er ofte her vi får den nye ide, får den gode hjælp eller bliver inspireret til nye ting i undervisningen.

Webinaret er faciliteret som en online frokostpause hvor vi leger med og udforsker konceptet - kan vi sammen skabe en online frokoststue hvor det gode kollegiale samvær opstår og udfolder sig - også i en corona-tid?

Hop ind på dette link kl 11:30 d. 19/3 - https://aarhusuniversity.zoom.us/j/795237078

Dokument fra det online lærerværelse sessionen findes her: kortlink.dk/25b46

Program
11.30-11.45: Vi træder ind i frokoststuen
11.45-12.30: Kollegialt samvær, frokostsamtaler og uformel sparring, spørgsmål og samarbejde
12.30-13.00: Vi trisser afsted efterhånden som frokostpausen er slut - sådan som man nu gør

Koordinator: Sofie Gajhede Studstrup og Rikke Toft Nørgård

Hvordan laver vi god online undervisning med samtalen i centrum? Hvad er online dialogisk undervisning og hvordan kan man hurtigt komme i gang med det? Dette webinar har både grundelementer, men er samtidig en fortsættelse til webinaret d. 17/3. Deltagelse d. 17/3 er ikke en forudsætning - vi snakker sammen om hvad der rør sig.

Webinaret begynder med et kort oplæg hvor Sofie introducerer til online dialogisk undervisning, giver tips & tricks samt do’s & dont’s og kommer med en række eksempler på gode og nemme aktiviteter og set-ups med fokus på praktiske overvejelser og didaktiske og pædagogiske formål

Hop ind på dette link kl 19:00 - https://aarhusuniversity.zoom.us/j/330080849
Videopræsentation af platformen for Online Undervisning: kortlink.dk/25dz6
Hvad siger undervisere og lærere om den gode online undervisning: kortlink.dk/25dz9
Fra underviser til underviser: programerklæring for den gode online undervisning: kortlink.dk/25dzc

Program
19.00-19.15: Hej og velkommen
19.15-19.30: Kort oplæg om online dialogisk undervisning
19.30-20.30: Diskussion, inspiration, ideer og udfordringer (åben dialog)
20.30-21.00: Åben mikrofon - spørg om alt!
21.00: Tak for i dag & pøjpøj derude

Koordinator: Merethe Francis og Søren Baltzer Rasmussen

På webinaret vil vi – med udgangspunkt i Computational Thinkng og Teknologiforståelse – diskutere og afprøve hvordan man hurtigt, nemt og med rette hjælp kan udvikle egne meningsfulde aktiviteter til online undervisning? Hvordan kan undervisere/lærere forholdsvis nemt få skabt eller omformet relevante online aktiviteter i hands-on fag som Computational Thinking og Teknologiforståelse? Hvor og hvordan får undervisere/lærere gode værktøjer og den nødvendige støtte til dette?

Webinaret begynder med et kort oplæg hvor Merethe og Søren introducerer til en åben platform for online undervisningsudvikling af aktiviteter til fx Computational Thinking og Teknologiforståelse. Efter introduktionen får deltagerne mulighed for at samtale og samarbejde om disse problematikker gennem hands-on udviklingsaktiviteter og -metoder?

Find platformen her: https://open-tdm.au.dk/blogs/didaktiskcompthink/

Se gennemgang af platformen(video) her: kortlink.dk/25fhc

Link til bogen 'Computational thinking i gymnasiet – fra Kierkegaard til koder' hos Systime
- https://computationalthinking.systime.dk


Der bliver på webinaret også mulighed for at få hjælp til at komme godt videre med processen og adgang til online workshops afholdt af it-didaktikske designere der har afprøvet dette gennem flere projekter og forløb og som kan facilitere og hjælpe med netop dette.

Hop ind på dette link kl 15:00 d. 26/3 - https://aarhusuniversity.zoom.us/j/173180656
Webinaret er åbent for alle men rummet lukkes for nye deltagere 15:30



Program
15.00-15.15: Hej og velkommen til ITDD Champions webinar v. Rikke Toft Nørgård
15.15-15.30: Kort introduktion til åben videns- & ressourceplatform samt online undervisningsudvikling af online hands-on aktiviteter v. Merethe Francis & Søren Baltzer Rasmussen
15.30-16.10: Online fremtidsworkshop omkring problemstillinger og behov samt fælles opsamling
16.10-16.50: Online quick&dirty udvikling af online hands-on aktiviteter
16.50- 17.00: Fælles opsamling, tilbud om videre hjælp & tak for i dag


Webinar med Mikey Bruun Andersen og med deltagelse af flere ITDD champions

Webinarets program findes her: kortlink.dk/25h47
Link til STAK platformen her: https://open-tdm.au.dk/blogs/stak/
Link til vidensoplæg: kortlink.dk/25kmt (Google Drev link)


I en tid hvor alle går online, hvordan kan vi så sørge for at gøre brug af både analoge og digitale teknologier, aktiviteter og andre hybride blandinger til at skabe grobund for det gode samarbejde, den gode samtale og det gode samvær? Dette webinar udforsker hvad godt samarbejde, samtaler og samvær online er og kan blive til ved at reflektere over gode hybride kombinationer af analoge tilgange og digitale muligheder. Mikey arbejder i STAK-projektet bl.a. med at udvikle en vidensbaseret praksismodel for facilitering af gode hybbride samtaler, samarbejder og samvær i undervisning, projekter mm Webinaret er åbent for alle men der lukkes for nye deltagere 19.30 så vi sammen kan eksperimentere og diskutere.

Gå ind på dette link kl 19:00: https://aarhusuniversity.zoom.us/j/841689938
Webinaret er åbent for alle men rummet lukkes for nye deltagere 19:30



Webinar med Rikke Toft Nørgård, Sofie Gajhede Studstrup og med deltagelse af flere ITDD Champions

Vi fortsætter vores webinar-række om online undervisning - denne gang med inspiration, afprøvning og diskussion af forskellige muligheder for skriftlige dialoger i undervisningen. Vi kommer til at tale om og eksperimentere med bl.a. 'kommenterings-dialoger', 'synkron skriftlig feedbback' og 'peer annotation af tekster'. Webinaret er åbent for alle og kræver ingen forudsætninger. Webinaret er åbent for alle men der lukkes for nye deltagere 18.30 så vi sammen kan eksperimentere og diskutere.

Link til webinaret: https://aarhusuniversity.zoom.us/j/576705137
Webinaret er åbent for alle men rummet lukkes for nye deltagere 18:30

ITDD Champions i medier

Rådgivning hos EdTechdonor

"Her på siden kan du både få indsigt i dansk læringsteknologi og samtidig kan du finde en guide til de mange løsninger, som Danmarks edtech leverandører har gjort tilgængelige i forbindelse med COVID-19."

ITDD Champs er en del af EdTechDonor initiativet

nyt_folkeskolenlog_-_firkantet

Folkeskolen.dk er et fagblad for undervisere, og et online fagligt blogging netværk

Lis Zacho, ITDD Champion og folkeskolen.dk's matematikrådgiver har skrevet om ITDD Champ initiativet i denne artikel: Online undervisning i en Covid-19 tid 6.0

Skærmbillede 2020-03-30 kl. 17.42.49

Marianne Riis ansat som lektor, ph.d. på Professionshøjskolen Absalon i Center for Skole og Lærings forsknings- og udviklingsmiljø Digitale læringsmiljøer og didaktisk design.

Hun skriver om ITDD Champs i hendes blogindlæg: Aktuelle eksempler på social læring online – #skolechat og #itddchamp webinar

ITDD CHAMPIONS HALL OF FAME

Cv-foto Eva Louise

Eva Louise Høyer McErlean - ITDD 2019

Digital Storytelling; Interkulturel kommunikation; Undervisning i folkeskolen

Eva Louise er uddannet cand.pæd i IT Didaktisk Design ved Aarhus Universitet. Til hverdag arbejder hun som folkeskolelærer, hvor hun prøver at integrere forskellige digitale værktøjer og kommunikationsformer i sin undervisning. Hun er desuden frivillig i den teknologi-orienterede organisation Coding Pirates, hvor hun i øjeblikket arbejder hen imod et samarbejde på tværs af afdelinger nationalt, og senere måske internationalt. Hun er særligt interesseret i det sociale aspekt af teknologiinddragelse, både i form af synkron, asynkron og visuel kommunikation.

Fang Eva Louise på LinkedIn eller evalouisemcerlean@gmail.com

Eva Louise bidrager til ITDD Champs på Facebook og webinar

Hanne Termansen Kaa

Hanne Termansen Kaa - ITDD 2018

Online undervisning; Didaktiske Designprocesser; IT-didaktik; Sociale medier i undervisning

Hanne er efterskolelærer, underviser i dansk, engelsk, samfundsfag og er desuden efterskolevejleder. Hun har skrevet speciale om brug af sociale medier i udskolings-/efterskoleundervisning, primært med fokus på den demokratiske samtale på sociale medier og arbejdet med demokratisk dannelse i den sammenhæng. Hun har primært viden om it-didaktik og brug af sociale medier i undervisningen.

Fang Hanne på Twitter @HanneTermansen, LinkedIn eller termansenkaa@gmail.com

Hanne bidrager til ITDD Champs med Twitter, facebook, webinar og brevkasse

Unavngivet tegning

Jakob Damgaard Laursen - ITDD 2016

IT Didaktik; Teknologiforståelse; Kodning i skolen (Coding Class); Esport; Fjernundervisning / Kollaboration

Jakob er folkeskolelærer med en kæmpe passion for IT. Desuden har han været aktiv i Coding Pirates, og i den forbindelse været med til at designe Coding Pirates Game - nu Coding Island. Til dagligt arbejder han som specialkonsulent for børne- og ungdomsforvaltningen i København, hvor han koordinere, facilitere og underviser i åben skole projektet Coding Class. Desuden har han en bred it didaktisk baggrund gennem ungdomsskolen i København og har været med til at undervise og udvikle fag som; esport, droneflyvning, VR-kunst, robot wars, programmering og 3d maker.

Fang Jakob på twitter: @JakobLaursen, LinkedIn eller på kk7i@kk.dk / kodningiskolen@gmail.com

Jakob bidrager til ITDD Champs med Twitter, webinar og facebook

90780053_208109813859073_6010880629959294976_n (1)

Jens Andersen-Mølgaard - ITDD 2014

Didaktiske Designprocesser; Design Thinking; Teknologi i praksis i dansk og kulturfag

Jens er efterskolelærer, underviser i dansk, kulturfag, teknologi-valgfag og dronefordybelsesfag. Har skrevet speciale om brug af 3D-print i folkeskolen, og efterfølgende brugt specialet i praksis i 5 år. Har erfaringer inden for designthinking og makerteknologi koblet til den almindelige undervisning i udskolingen, Jens har et bredt kendskab til online læringsstrategier. Han har desuden været en del af Coding Pirates i 5 år.

Fang Jens på jam@skanderupefterskole.dk

Jens bidrager til ITDD Champions med Facebook, brevkasse og webinarer

csm_PiratskibetLow_2775fa0032

Lis Zacho - ITDD 2017

Teknologi-forståelse; IT-didaktik; Coding Pirates; Kreativitet med teknologi; Undervisning

Lis Zacho er lærer og underviser i matematik og teknologiforståelse på Lindevangskolen på Frederiksberg. Derudover er hun blogger på Folkeskolen.dk, hvor hun skriver om matematik og teknologiforståelse. Hun skriver opgaver til faget teknologiforståelse på forlag , holder oplæg og deltager i paneldiskussioner på konferencer og festivaler. Har deltaget i arbejdsgruppe i Europa Rådet og i en rådgivningsgruppe i UVM. Har altid en mening og formidler den gerne

Fang Lis på Twitter: @lis_zacho, LinkedIn eller Lis.zacho@gmail.com

Lis bidrager til ITDD Champions med Twitter, og er ellers med lidt over det hele.

LiseCV

Lise Duch Borup Jakobsen - ITDD 2020

Digital dannelse; Digital storytelling; Online undervisning; Designprocesser

Lise er uddannet socialpædagog og studerer it-didaktisk design hvor hun er i gang med at skrive speciale om digital storytelling og læreren som facilitator. Lise er især optaget af hvordan digitale værktøjer kan understøtte udvikling af inkluderende læringsrum og skabe rum for læring gennem leg. Hun har blandt andet arbejdet med hvordan online og analog undervisning kan kombineres for at rumme alle elever. Lise arbejder gerne med teknologi gennem kreative projekter hvor alle kan være med.

Fang Lise på LinkedIn eller Lisedbj@gmail.com

Lise bidrager til ITDD Champs med hjælp i Facebook gruppen og webinarer

 

billede af Magnus

Magnus Wad Larsen  - ITDD 2017

eSport; IT-Didaktik; Udsatte unge og IT; FabLab/Makerspace; Flipped Learning

Magnus er til daglig pædagog i et klubtilbud i Aarhus. Han blev færdig i 2017, og har siden arbejdet meget med eSport og FabLab tankegangen. Han skrev bachelor om Flipped Learning i historiefaget og speciale om eSport i folkeskolen. Til dagligt har han med udsatte unge at gøre, og bruger meget tid på at snakke og facilitere sunde IT vaner med disse. Han er altid på udkig efter nye projekter, og deler gerne sin mening om vejret og IT.

Fang ham på Twitter: @Wadlarsen, LinkedIn eller på Magnus.Wad.Larsen@gmail.com

Magnus bidrager til ITDD Champs med Twitter og brevkassen

Merethe

Merethe Haahr Francis - ITDD 2020

Online undervisning; Online konferencer/møder; Webinar; Online Designprocesser; Educational Design Patterns;

Merethe er folkeskolelærer, underviser i Matematik og Naturvidenskab på den nyoprettede grunduddannelse, FGU. Hun har flere års erfaring med fjernundervisning af kursister på VUC Syd. Hun har været medunderviser på Masteruddannelsen i IT og Læring på faget Computational Thinking: Design- og deltagelsespraksisser hvor en stor del af undervisningen foregik som online undervisning, gruppearbejde og workshops. Hun har desuden været bidragsyder til Systime iBogen: “Computational Thinking i gymnasiet - fra Kirkegaard til koder”. Hun er netop nu i gang med et speciale om undervisningsdesign og Computational Thinking for undervisere på de videregående uddannelser.

Fang hende på twitter: @merethe_francis, LinkedIn eller på merethefrancis@yahoo.dk

Merethe bidrager til ITDD Champs med webinar, facebook og brevkasse

Morten Færk RYgaard

Morten Færk Rygaard  - ITDD 2015

IT-didaktik; Fjernundervisning; Digital Dannelse/Trivsel

Morten er projektmedarbejder hos UngHerning - Hernings ungdomsskole. Har været med at udvikle fjernundervisningskonceptet UngHerning Online, som kører fast med ca 30 elever. Han har skrevet speciale i assisteret fjernundervisning i folkeskole regi, med specielt fokus på de særlige udfordringer der findes når naturfagene bliver digitaliseret. Er også del af et SSP formidlerteam, hvor alle elever og forældre i kommunen modtager undervisning i bl.a god digital trivsel og digital dannelse. Ellers Allround tekniknørd og superbruger i diverse systemer.

Fang ham på twitter: @Morten_FR, LinkedIn eller på mortenchr@gmail.com

Morten bidrager til ITDD Champs med Facebook, webinar og Twitter

Foto

Ralf Feddersen - ITDD 2020

eSporttræner; Robotter; Digital dannelse; Hacking kultur; Teknologi

Ralf er til dagligt pædagog i et fritidshjem og studerende på ITDD. Tilgangen til felten er både grounded i interessen for digital kultur og teknologi. Som pædagog har Ralf fokus på hvordan der kan arbejdes med digital nærvær og dannelse. Ralf har desuden fokus på læringsteorier og er ved at specialisere i design fiction. Sideløbende er Ralf i gang med at udvikle sit eget konsulentfirma med fokus på digital didaktik og dannelse. Som champ er Ralf nok bedst til digital didaktik i fritidspædagogiske kontekster, digitale kreative projekter og Makerspaces, og generelt det kreative i forbindelse med teknologi. Last but not least har Ralf en stor samling af robottere, som han sideløbende specialiserer sig i med henblik på deres læringspotentiale.

Fang Ralf på LinkedIn eller ralf@wize-play.com

Ralf bidrager til ITDD Champs med brevkassen

58087870_10158366145353662_8880770789234704384_n

Ricki Hogaard - ITDD 2019

Teknologifilosofi; Maker; Digitale kulturer; Game Developing; Kunst, kreativitet og teknologi

Forskningsassistent @ Aarhus Universitet, udvikling inden for XR & undervisningsmateriale til universiteter. Efterskolelærer i Tech & iværksætteri @ NNY-efterskolen for iværksætteri. Grundlægger & udvikler @ Taleshapers-Filmby Aarhus, der udfører virtuel bevarelse af by- og landdistrikter / postindustrielle steder og vartegn til bevaring af kulturarv - bæredygtigt. MA i IT didaktisk design - Aarhus Universitet. Aspirerende Unity-udvikler.

Fang Ricki på LinkedIn eller rh@nnye.dk

Ricki bidrager til ITDD Champs med Facebook gruppen

Rikke

Rikke Toft Nørgåd - ITDD studiekoordinator

Online undervisning; underviserkompetencer; didaktisk design; educational it; hybrid undervisning

Rikke er studiekoordinator for kandidatuddannelsen i it-didaktisk design på Aarhus Universitet og lektor i didaktisk design & teknologi på Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier, aarhus Universitet. Hun har en lang række forsknings- og udviklingsprojekter inden for online undervisning, digitale kompetencer og kreativ it-brug med særligt fokus på online samtale, samarbejde og samvær. Hun har gennem mange år undervist lærere og undervisere gennem og i online undervisning og har mange års praktisk erfaring med at facilitere undervisning online.

Fang hende på twitter: @RikkeToftN eller LinkedIn

Rikke bidrager til ITDD Champions med platform, twitter, brevkasse, Facebook og webinarer

IMG_0394

Sofie Gajhede Studstrup - ITDD 2020

Online undervisning; videokonference værktøjer; screencasting; kollaborative værktøjer; elevproducerede værktøjer

Sofie er folkeskolelærer, underviser i matematik i udskolingen og er pædagogisk IT-vejleder. Hun er medforfatter og designer af platformen Online Undervisning og har arbejdet med online undervisning både som en del af hendes speciale, men også som en del af et projektorienteret forløb hvor hun var medforfatter og -designer af ‘Playful Online Dialogues’ modulet på EU-projektet Play&Learn Digimedia. Sofie har mange års praktisk erfaring med online undervisning og har kendskab til mange værktøjer, ressourcer mm der kan understøtte god online undervisning.

Fang hende på twitter: @monkeyinabanana, LinkedIn eller på sofie.gajhede@gmail.com

Sofie bidrager til ITDD Champions med platform, twitter, webinarer, brevkasse og facebook

FB_IMG_1540567078232

Søren Baltzer Rasmussen - ITDD 2019

All-rounder i anvendelsen af teknologi i undervisningen; Samarbejdsværktøjer; Elevproducerende værktøjer; Videokonferencer osv. osv.

Søren har en bred erfaring med anvendelsen af digitale værktøjer i undervisningen, både som folkeskolelærer, skoleleder, kommunalt IT-konsulent, undervisning på MIL og på tværs af både humanistiske/kulturfag og naturvidenskabelige fag. Han er lidt af en all-rounder og kan vejlede om lidt af det hele på tværs af uddannelsesområdet (grundskole-ungdomsuddannelse-universitet)

Fang Søren på twitter: @s_baltzer, LinkedIn eller baltzersr@gmail.com 

Søren bidrager til ITDD Champs med Twitter, brevkasse, webinar og facebook