Skal offentlige grupper anonymiseres?(etik)

Vi har tidligere lavet to blogposts omhandlende SoundCloud. I denne blogpost vil vi diskutere etiske overvejelser omkring data taget fra SoundCloud.

Hvis vi tager billeder af et offentligt bands posts på SoundCloud, vil det så være okay at dele disse posts i et andet forum uden at anonymisere bandet?

Har bands/grupper en identitet på samme måde som enkeltpersoner, og har de samme rettigheder etisk? Har grupper et image/ansigt, der kan skades ved, at de bruges i andre fora og sammenhænge end de selv havde tiltænkt?

Det er nogle overvejelser, som vi bliver nødt til at foretage os. En løsning vil være at spørge om lov hos grupperne, men det er ikke sikkert, at dette kan lade sig gøre i alle sammenhænge. Her bliver vi nødt til at tage et etisk valg.

Skrevet af:

Lærke, Jeppe og Anders.

Leave a Reply