“The Donald” subreddit om Mandalay-skydderiet

Effekten af et ekkokammer på “The Donald”

Det miljø vi har valgt at kigge på i forlængelse af vores forrige blogpost omkring ekkokamre på de sociale medier og deres effekt på den måde brugerne modtager nyheder.

Eksempelvis havde vi sidst hvordan Nationen på Ekstrabladet er med til at filtrere de nyheder som de bliver eksponeret for. I vores videre arbejde med ekkokamre, er vi faldet over “The Donald”, som er et subforum på det sociale netværke Reddit, som er tiltænkt tilhængere af Donald Trump. I vores eksempel ser vi hvordan brugerne af dette subforum under skyderiet i Las Vegas prøver at promovere deres anti-islamitiske holdninger i forhold til skyderiet før gerningsmanden var offentliggjort. Efterfølgende bliver personen offentliggjort, og herved skifter tonen til en mere konspirationsteoretisk anlagt debat, da narrativer ikke længere passer til den agenda som The Donald står for.

Billedet nedenfor illustrerer skiftet i narrativ, hvilket vi finder interessant fordi det viser hvor meget brugerne klynger sig til sine individuelle holdninger. Yderligere er det også et godt eksempel på hvordan personerne i kammeret kun eksponeres for de nyheder, og facts som de selv mener er de rigtige. Vi undrer os over hvorfor brugerne på “The Donald” ignorerer de fakta de bliver præsenteret for – hvilken effekt har det, at brugerne aldrig får udfordret deres holdning i forhold nyhedsdeling?

3 thoughts on ““The Donald” subreddit om Mandalay-skydderiet”

 1. Det er en rigtig spændende case. Det kunne være spændende også at undersøge, hvordan disse tråde er med til at skabe den offentlige diskurs. https://www.version2.dk/artikel/facebook-google-hang-uskyldig-mand-ud-efter-angrebet-las-vegas-1081310 .. F.eks. var en 4chan tråd med til at hænge en uskyldig mand ud, da Googles algoritmer fangede den massive trafik, som en legit nyhed.

  Det kunne også være spændende at undersøge, hvor disse mennesker, der bruger disse subreddits selv får deres nyheder fra. Hvilke medier bruger de, og hvorfor?

 2. Jeg får det skidt ved at læse det, der står… Jeg fatter personligt ikke hvordan nogen kan skrive sådan og jeg bliver bange ved tanken om, hvor sådan tale kan føre os hen… og især hvad der kan ske, hvis samtalen ophører… bang, der forsvandt demokratiet lige og ind træder… ja, hvad?

  Jeg må også bemærke, at fox news har svært ved at finde ud af hvad de skal sige. jeg følger the daily show (Yep, mit ekkokammer) og her viste de klip af værter som talte om at nu skulle vi ikke tale om politik, men sørge sammen. Det kan jeg ikke være uenig i, men det er dog bemærkelsesværdigt, at den kanal ikke vil snakke om våben-kontrol…

  I forhold til at lægge sådan en tekst ind, så ville jeg gerne guides mere om hvad og hvor, det provokerer jer. jeg kan sagtens se pointen med, at lægge den rå tekst ud her på bloggen, men ien opgave skal i kommentere og analysere mere, men mon ikke I ved det?

  I mærker måske nok, at jeg svarer mest som privatperson og mindre som den lærer, der skal guide jer igennem en opgave, selvom jeg nu synes, at jeg ikke bestiller andet, når jeg fiser rundt i lokalet. MEN jeg ved ikke hvordan jeg som privatperson skal komme ud af det ekkokammer, selvom jeg sgu ikke vil tage alt ansvaret for at det findes – for det fandtes før internettet!

  Som fagperson har jeg større valg, fordi jeg kan vælge at bringe min forskning ud på demokratiets plads og lade mine meninger brydes her. Det gør jeg en del med foredrag og artikler – og i stigende grad på nettet.

  Fagligt set var der en drøm om det frie internet. Nogle af teksterne afspejler netop denne drøm. Men friheden til kunne sige hvad man vil til hvem man vil, betyder jo så også netop det: ALT kan blive sagt og bliver sagt og kommunikeret….

Leave a Reply