Tinder – den moderne wingman

Udgangspunktet tager afsæt i tidligere blogpost “Kærlighed ved første swipe”, som fokuserer på dating appen Tinder. Grundtanken bag Tinder er at skabe kontakt mellem brugere. Konceptet er simpelt i form af dets indstillinger, dvs. at potentielle matches søges via en bestemt radius registreret af telefonens GPS. På Tinder anvendes der tre grundsymboler; like, nope eller superlike, som anvendes til at tilkendegive ens interesse i vedkommende. Når to personer “liker” hinanden, skabes der et match og de har mulighed for at chatte med hinanden. Billedet nedenfor har vi valgt, da det skildrer, hvordan selvfremstilling kan have afgørende betydning for, hvorvidt der swipes til højre eller venstre.

Det moderne og online datingunivers har ændret vores måde hvorpå vi kommunikere med andre, skaber kontakt og ikke mindst dater på. Hvorvidt er brugere mere tilbøjelige til at give mere af sig selv på Tinder? Det kunne være interessant, at undersøge dette ‘’spil’’, som foregår fra matchet til mødet. Hertil også hvordan denne simple kommunikationsform og mobilitet, har betydning for kommunikationen?

http://discoverynetworks.dk/efteraar2017/kærlighed-ved-første-swipe

Den valgte trailer ovenfor er inddraget, da den skildrer nogle af de dilemmaer, som brugere af Tinder står overfor. Det ses blandt andet, hvordan der oftest er tale om en forhandling af identitet, da personerne på billederne vurderes ud fra kriterier, som enten accepteres eller afvises. Dette leder desuden op til diskussion om, hvorvidt vi er blevet for egoistiske eller realistiske i vores forventninger til det perfekte match?

Skrevet af Sofie og Edina

4 thoughts on “Tinder – den moderne wingman”

 1. Mega spændende emne, da det er et tema som fylder meget i det samfund vi lever i.
  Det kunne være spændende at analysere forskellen mellem “URL” (Unreal life) og “IRL” (In real life). Betyder det noget for parforholdet, at mødes gennem et “overfladisk” medie? Det kunne være spændende at analysere forskellen på tinder vs. virkeligheden. Eks. de første kommunikationsmønstre man udveksler. Er de de samme når man skriver over tinder, som man ville gøre i virkeligheden? Eller hvordan fungerer det? Hvor mange bruger tinder? Og hvorfor vælger man tinder frem for det “ægte møde”?
  Hvis man skulle tage det lidt op på et bredere plan, kunne man se på det med samfundsfaglige øjne: Hvad betyder det for samfundet, at også dating/kærlighed opstår på nettet?

  Emilie Holmvang, Christine Skylvad & Malene Geertsen

 2. Rigtig spændende emne. Jeg tænker også umiddelbart, at det kunne være interessant at kigge på de enkelte brugere – hvorfor er man overhovedet kommet på Tinder, altså med hvilken hensigt? Er det fordi man vil finde sit livs kærlighed, eller er det for at finde en ny ven, eller er det for at få noget hurtig bekræftelse?

 3. Fedt emne. Det kunne være interesant at spørger brugerne af tinder, om de udelukkende er der inde for at finde kærligheden eller om de måske bare søger det sociale og finde nye fællesskaber? Eller måske at få bekræftigelse fra det andet køn? Hvordan foregår en kommunikation så når man matcher? Går der mange samtaler før man mødes? Hvordan skrives der? Er det et flabet sprog eller meget sødt?
  Ud i felten og interviewe brugere af dette medie, vil sikkert give et godt indblik.

 4. I tænker videre og graver jer ned i noget, der kan blive hyperspændende… (GODT, for der kan være lang vej til den rigtige problemformulering…).Om mediet betyder noget? Om det er (mere) overfladisk? om dating er anderledes i et digitaliseret, modernasdakwiciu, globaliseret samfund?
  … og så dukker der den om egoistisk og realistisk i matchet pludselig op… hvor kom den fra?
  Har denne sidste formulering i posten noget med det første at gøre? Altså at der er en central diskussion her, som især dukker op i dette nye medie?

  Eller ville I også stille jer det spørgsmål på en tilrøget bar i Aarhus midtby kl 02.32 natten mellem fredag og lørdag? Hvor ligger forskellene, hvis der er nogen?

Leave a Reply