Soundcloud – begrænsede muligheder, musik i fokus

Som nævnt i et tidligere blogindlæg, er Soundcloud en platform, hvor musikere og lyttere kan dele deres passion for musik. Hovedfunktionerne er såre simple, da man kan poste, reposte, like og kommentere sange. Sekundært kan man også dele sangene på andre medier og platforme.

På billedet ovenover ser vi et eksempel på en sang i en brugers feed, hvor det kendte danske band Chinah har reposted en anden kunstners sang. Andre brugere kan nu lytte til dette nummer og kommentere undervejs:

Herudover kan lytterne vælge at interagere med den oprindelige kunstner, Youth Control, ved at bruge knapperne (like, repost og dele) under sangen:

De ret simple og det begrænsede antal funktioner gør, at det er musikken, som kommer i fokus. Chinah kan ikke få likes for at reposte sangen, det er kun sangen, der kan få likes. Man kan også kun kommentere på selve sangen og ikke på, hvem der har delt den. Men hvad får Chinah så ud af at dele sangen, og hvorfor gør de det, når de ikke kan få “noget” ud af det, som på f.eks. Facebook? Alt dette gør miljøet specielt, og derfor også spændende at undersøge. For hvad betyder denne enkle form for kommunikation for miljøet i og omkring Soundcloud? Hvad er det Soundcloud kan for kunstnerne, som Spotify, Twitter og Facebook ikke kan?

Skrevet af: Anders, Jeppe og Lærke.

2 thoughts on “Soundcloud – begrænsede muligheder, musik i fokus”

  1. Det er et rigtig fedt emne I har fat i, og specielt spørgsmålet i stiller om, hvad der giver brugerne lyst til at dele og reposte, når man ikke direkte får noget ud af det. Man kunne også gå endnu mere i dybden med den unikke mulighed Soundcloud tilbyder, om at kommentere undervejs i numrene, og undersøge hvordan det bliver brugt i praksis. Kommunikerer folk direkte med hinanden i disse kommentarer, eller er det mere en form for ‘envejs’ kommunikation som kunsteren ikke responderer på?

    Anders Steno Kjær, Michael Emil Kjørvel, Jonas Klitgaard og Emil Damgaard Andersen

  2. Rigtig fedt at tage fat i SoundCloud!

    Det kunne også være interessant for jer at inddrage, at SoundCloud er en platform for dem, som ellers ikke ville kunne få sin stemme ud i form af labels og pladekontrakter. Hvad betyder det for kommunikationen, at det er så frit og mangfoldigt, som det er? Er ønsket at opbygge et sammenhold mellem de kunstnere, som ellers ikke kan finde en plads den mere mainstream musikbranche?

    Sofie, Mia og Kasper

Leave a Reply