Hvordan tackles haters på nettet?

Vi tager udgangspunkt i det tidligere blogpost “Konsekvenserne bag haters”, som fokuserer på haters af Helgstrand Dressage, da en tidligere sag har haft en stor betydning og påvirkning for virksomheden og manden bag, Andreas Helgstrand.

Som det kan ses i billederne ovenfor er kommentarerne dybt nedladende og direkte personlige mod Andreas Helgstrand, som er ejer af Helgstrand Dressage. Kommentarerne er som følge af en sag vedrørende nogle billeder, som tydede på dyremishandling tilbage i 2015. Dette satte gang i en hær af haters mod Helgstrand Dressage og specielt Andreas. Hvorfor har brugere behov for at ytre deres meninger offentligt, og hvorfor i et så groft omfang? Ligeledes hvorfor kommer Helgstrand Dressage ikke med individuelle modreaktioner på disse kommentarer? Til det sidste spørgsmål har vi fundet en offentlig meddelelse fra Andreas selv, som en reaktion på sagen.

Dette er et givent eksempel på, hvorledes virksomheden vælger at takler haters og ikke mindst den dårlige omtale i medierne. I stedet for at reagere på hver og enkelt kommentarer, opretter han en statusopdatering på sin offentlige Facebook side, til fri tolkning og benyttelse af brugere og medier. Dette billede blev fundet i forbindelse med en artikel om Andres Helgstrand og dyremishandling på Ekstrabladet: http://ekstrabladet.dk/sport/anden_sport/anden_sport/dyremishandling-dansk-dressurstjerne-i-ny-shitstorm/5703836.
Andreas vælger i sit opslag at forklare sit synspunkt af sagen, men også at fremvise deres værdier og holdninger mod dyremishandling. Hvorledes er denne meddelelse så med til at ændre eller overbevise mennesker om hans holdning, eller ændre den overhovedet på noget?


Skrevet af Maja Sundahl og Sarah Christensen

2 thoughts on “Hvordan tackles haters på nettet?”

  1. Rigtig spændende og relevant. En ting er trolls, men dette er tydeligvis folk, der mener det de skriver. Det kunne være spændende at finde ud af hvad disse beskyldninger bunder i, og om der er en rød tråd i dem. Som en anden ting kunne der kigges på Helgestrands udtalelse, og se hvor den rent sprogligt og diskursmæssigt er i forhold til de nedladenden kommentarer, der forekommer. Hvordan virker hans forsvar, og har det betydet noget for de opslag han har lavet siden hen, at han har måtte være oppe med barrikaderne?

    Frederik Smedegaard, Nicolaj Lauenborg og Malte Sejr.

  2. Det er en meget spændende problematik og noget som man jo desværre ser mere og mere af på nettet. Det er så nemt at ”gemme sig”, når man sidder derhjemme og skriver nedladende om andre. Den måde Anders vælger at tackle problemet på, er ligeledes interessant. Man kunne se på sproget i kommentarerne, i forhold til Anders’ statusopdatering/svar. Fungerer hans diplomatiske måde at tackle problemet på, overfor de her haters? Eller bliver hetzen ved?

Leave a Reply