Donald Trump – den kulørte præsident

 

Vores kommunikationsmiljø tager udgangspunkt i den amerikanske præsident Donald Trump. Trump blev i starten af 2017 indsat som ny præsident i USA. Kommunikationen i valgkampen var præget af skældsord og personsager, en mur (Mexico), samt de sociale medier. Det hele endte med at den utilfredse realitystjerne og entreprenør lykkedes med at slå de etablerede politikkere på deres egen hjemmebane.

Donald Trump lykkedes med at bruge Twitter under valgkampen, hvor mediet faciliterede en platform, hvor han simpelt og hurtigt ytrede sig om alt, og til dels stadig gør. Ingen kandidat eller præsident før ham har lykkedes med denne kunst lige så godt. Trump bruger Twitter som direkte talerør, hvor han kan komme ud med sin konspirationsteoretiske retorik uden om mediernes filter. Hvormed det giver vælgerne de ‘ufiltrerede’ mening fra kilden selv.

Vi har i forbindelse med Trump undret os over hvorledes han har brugt twitter som et talerør og har brugt det til at iscenesætte sig selv og sine holdninger med så stor succes under valgkampen? Dette er set i lyset af, hvordan han med en så kulørt fortid har kunne overvinde sit daværende, renomé som realitystjerne til at blive verdens mest magtfulde mand.

 

Billedet vi har valgt er et godt eksempel på, hvor aktiv en bruger han er. Her ses det hvordan han formår at kommunikere klart og tydeligt trods en øvre grænse på 140 tegn pr post. Ligeledes kan man også se, at der er en stor interaktion fra følgere der både liker, retweeter og kommenterer.

 

 

Malte Sejr, Nikolaj Lauenborg og Frederik Smedegaard.

One thought on “Donald Trump – den kulørte præsident”

  1. Super spændende og specielt grundet Trumps karakter og rolle.
    Kan se jeres billede er fra Twitter, hvad betyder det at han operer på netop dette medie, og anvender han andre former for medier, til hvilket formål? Her vil det specielt være spændende at kigge på netop forskellen, men også hvilke mennesker der kommenterer og følger hans opslag. Her vil der være et skel mellem negative og positive kommentarer, og hvorledes tackler Trump kommentarerne han får på hans opslag?

Leave a Reply