Soundcloud

Lyttere og musikere mødes på lige fod i et fælles kommunikationsmiljø

Soundcloud er et delvist gratis digitalt musikfællesskab for både den etablerede musikbranche og DIY musikere. Det er altså både et kommercielt- og et socialt medie. Modsat Spotify, giver Soundcloud amatørmusikere mulighed for at distribuere deres musik på lige fod med professionelle musikere og selskaber, hvilket gør mediet unikt. Soundcloud skaber et fællesskab for musikinteresserede, hvor de har mulighed for at dele musik med hinanden og kommentere specifikke dele af sange. Gennem deling og uploads af musik, skaber brugerne sammen med musikerne  subfællesskaber, som bygger på en dyrkelse af en fælles musikgenre og identitetsdannelse.

Vi vil gerne undersøge, hvordan disse små fællesskaber bliver skabt på Soundcloud, om det kun sker på Soundcloud-platformen, eller om det strækker sig videre over på andre platforme og IRL. Vi vil gerne anvende kvalitative metoder som interviews med brugere og observationer af både musikere og lytteres anvendelse af Soundcloud. Dette vil vi gøre med udgangspunkt i et specifikt musikkollektiv og deres følgere.  

Link til soundcloud: https://soundcloud.com

Skrevet af: Anders Bryde Thornild, Jeppe Rasmussen og Lærke Cecilie L. W. Sørensen.

Leave a Reply