Reddit som kommunikationsmiljø

Reddit er et ’community forum’, inddelt i et utal af mindre communities kaldt ’subreddits’, hvor brugen af disse varierer afhængigt af, hvilket community man tager del af. Som bruger kan du deltage i flere forskellige subreddits og etablere dine egne.

Reddit er i dette tilfælde interessant fordi det tilsyneladende er en ret ringe hjemmeside, i hvert fald set ud fra brugerfladen. Hvorfor er der så mange mennesker der bruger denne side og bruger deres tid på at generere content? Kan det have noget at gøre med, som Baym benævner, at folk generelt er ærlige på nettet, pga. Netop den anonymitet som reddit tilbyder, måske er det dét der gør det tiltalende.

Emnet kan først og fremmest tilgås igennem observationer og undersøgelser af, hvad der sker, men også ved at få fat i nogle af de mennesker der aktivt bruger det, og få et større indblik i, hvordan de selv bruger platformen.

Leave a Reply