Der udføres tre aktioner på hver skole af hver KLEO-lærer med support fra en KLEO-konsulent, og KLEO-leder indgår i dele af processen.
Se en detaljeret guide til aktionscirklens faser her og læs her om rollefordelingen.
Under hver aktionsrunde skal lærerne i samarbejde med konsulenterne arbejde med deres aktionsplan, aktionsobservation hvor leder og konsulent udfylder aktionsevaluering, to forskellige steder i processen, som illustreret nedenfor.
Hver aktionsrunde følger aktionslæringstilgangen, som består af aktionscirklens seks faser:
Aktionsrundernes temaer:
- Aktion: Klasseledelse og relationspædagogik. Aktionsrunden har fokus på lærerens egen professionelle klasseledelse og relationspædagogiske ageren.
- Læreradfærdsmodellen MITB (teacher circle)
- Brugen af QTI
- Aktion: Relationskompetence og blik for elevstemmer. Aktionsrunden har fokus på lærerens professionelle relationskompetence og blik for elevstemmer.
- Professionel relationskompetence – Anne Linders tilgang (ICDP).
- Elevstemmer – Mette Boies tilgang
- Aktion: Selvvalgt tema med afsæt i de to tidligere aktionsrunder. Selvvalgt tema for den aktuelle aktionsrunde planlægges med afsæt i de to tidligere aktionsforløb.
- Den didaktiske samtale – at lære af sin egen praksis
- Aktionslæring og udviklingsarbejder / genvinsten ved at observere og at samtale herom.
- Processen/ evaluering og læring via aktionerne, KLEO-lærere og KLEO-konsulenter arbejder sammen om at formulere og illustrere værdien og udbytte af processen indtil videre for hele lærerkollegiet.
TRE PÆDAGOGISKE DAGE
Temaet for den pædagogiske formiddag og den efterfølgende workshop-eftermiddage har samme fokus, hvor workshoppen kan bygge videre på den pædagogiske formiddag. Temaerne går igen fra aktion I, II, og III:
Lærerne skal nu arbejde videre med at diagnosticere deres eget klasserum, finde frem til punkter de ønsker at studere – jf. aktionslæringscirklen – i deres egen undervisning indenfor felterne I, II, III.