Fra udkant til centrum – fjernundervisning som fleksibel mødeplads

I forbindelse med Danmarks Læringsfestival 2018, holdte forskningsteamet oplæg omkring erfaringer fra projektet.

Oplægget indeholdt en præsentation af projektets udgangspunkt fra regeringens vækststrategi, hvor der ønskes at understøtte undervisning på tværs af skoler uden at fysisk afstand er en hindring, samt de konkrete delprojekter, der indgår med forskellige foki i forløbet. Derudover blev der rejst og reflekteret over en række spørgsmål, der er centrale for projektet:

  • Hvem er assistenterne?
  • Hvem er udkanten?
  • Teknologier som assistenter?

Derudover præsenterede forskningsteamet både teknologiske og faglige brændpunkter, der har vist sig under forløbet hvor assisteret fjernundervisning kan beskrives som en fleksibel mødeplads, et permanent laboratorium og en global skole i et kreative samfund. Se videoen og oplægget om Assisteret fjernundervisning i folkeskolen for at vide mere: